Search

Cancel
Minelab

Gold of Ancient Rome

28 Jan 2021
Video
Success Story

Всім привіт.Ну що ж,вирішив і я спробувати писати розповіді про наші пошуки,і почну я з одного мого вдалого виходу. Теплий сонячний день,трошки вітряно але погода якраз для пошуків.За день до цього виходу я ходив в розвідку на поле що б перевірити чи воно здисковане чи ні,і я був приємно здивований прийшовши на поле,тому що там якраз працювали трактористи. Я зразу достав телефон і подзвонив своєму камрадові Колі позивний Чемпіон,Чемпіон тому що пацан має фарт і гарно копає) ну і після розмови було вирішено що завтра ми йдемо на це поле на пошуки. Значіть час приблизно 8 година ранку і ми вже в дорозі. Я,Коля і мій Папа Ваня вже на пів дорозі до поля,сонце світе якраз нам в лице,пташечки цвірінькають і настрій просто не може бути поганим.

Поле на яке ми йшли не тішило нас якимись крутими знахідками,фібулки,пряжечки ну і пару денариків за сезон. Але сьогодні напевно зірки стали в правильне положення,або просто був наш день. Прийшовши на поле ми розклали прибори,в мене Тьорка 705 в Чемпіона АТ про і в Папи фішер Ф2 взяли в кума,але прибор виявився глюкнутим і Папа нічого толкового не знайшов.

Приступивши до пошуку в гарному настрої і повні сил ми вихожували поле в надії хоча б на денарик,бо ще раз напишу поле нас не дуже радувало гарними знахідками.Проходивши до обіду вдалось знайти декілька бронзових уламків і декілька спинок фібул,ну і я ще шматочок срібельця. Почали ми потроху розчаровуватися... Вирішено!Йдемо обідати! Рюкзаки ми залишили в низу поля на степочку , що б з ними не таскатись! І от на шляху в напрямку смачненького обіду я ловлю сигнал,скажу вам сигнал був паршивенький,чорно-кольоровий. Спочатку навіть думав чи копати чи ні. Розгорнувши трохи землю своїм 45 розміром берцака,сигнал змінився в кращу сторону. Копаю... бац...щось жовтеньке...придивився..."да ну нафіг "сказав я сам собі!Беру в руки і....крики ,стрибки,кепка полетіла в невідомому напрямку,я впав на коліна і повірити не міг...Я знайшов її!Лунниця якій приблизно 1800 років,золота,з камінцем по середині)

Радості не було меж)Пацани були в шоці і я разом з ними. Поле яке ніколи не давало нічого крутого,відкрилося,і така знахідка.Ну все,радість,фотосесія,дзвінок дружині. Йдемо на обід. По дорозі Коля ще спиночку фібули дьоргнув.Але на цьому наша радість не закінчилась. Нарешті добравшись до рюкзаків ми гарно і плотненько пообідали і продовжили пошуки вже з гарними надіями і новими силами. Походивши плюс мінус пів годинки відмітився наш чемпіон. Є денарій...Фаустіна.

Ще пройшов де який час за який нам вдалося знайти ще декілька спинок фібул і пряжки,різні уламочки. І тут в мене хороший сигнал. Копнув,і вискочив денарик,юх ху я довольний. Протер його і побачив щось схоже до Фаустіни але не вона,ну порадувався і поклав в хабарницю. На той час я ще не підозрював що то за денарик. Після моєї монетки ще походили деякий час,можливо хвилин 30-40 і Коля кричить : "денарйон")))біжу до нього,бачу лежить в земельці ще.Достаємо разом на камеру...опа вискочив Марк Аврелій ,трішечки надгризяний,але то не страшно,настрій є,адреналін зашкалює,все круто) На дворі почало вже по трошки заходити сонце!ще трошки покрутилися,помахали приборами!Декілька цяцьок черняхівської культури ще піднялі і вирішили направлятись по трошки до рюкзачків. І тут у мене в кінці поля ще вискакує денарик, це капец довольний як слон. Протер-Антонін Пій.

Ну все на цій гарній ноті вирішено завершити пошуки. Дойшли до сумок,сіли ще повечеряли,зробили звіт знахідок,фотосесія і відеозйомка,зібрали прибори і з довольними пиками попрямували в сторону дому

Прийшовши до дому я почав шукати інформацію про денарика, що то за одна,і коли знайшов стрибав по хаті і кричав,а це я вам скажу була десь десята чи одинадцята година вечора.Це був рідкісний денарій Манлія Скантілла! Дружина вже спала,але я її розбудив своєми криками. Обрадувавши ще дружину,повідомивши їй що це за денарик я нарешті вклався спати,але від отриманного кайфу і адреналіну і чудових спогадів з копу які крутились в мене в голові я ще довго не міг заснути! Ось таким виявився вихід на коп.Бажаю всім Вам пережити такі емоції!Будьте здорові і хай Вам щастить і нам разом з Вами! Строго не судіть,все таки моя перша розповідь!Ще декілька світлин Вам...

Ну і звичайно ж цей вихід є на відео! Переходьте по силочці і приємного переглядуhttps://youtu.be/n8b9Q3HTvaE

Return to Top

arrow_back Minelab
arrow_back Main Menu
arrow_back Minelab
arrow_back Product Filters
arrow_back Minelab
arrow_back Filters